Розвиток сейсмологічної мережі на території України для цілей сейсмічного захисту - Старостенко, В.І.; Кендзера, О.В.; Лісовий, Ю.В.; Семенова, Ю.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2011)
Головними задачами, які вирішуються на основі сейсмологічних спостережень, здійснюваних мережами сейсмічних станцій, є захист населення, житла і виробничих фондів від землетрусів (сейсмічний захист), а також вивчення глибинної будови і геодинаміки Землі для цілеспрямованого пошуку корисних копалин. Обидві ці задачі можна успішно розв‘язувати лише при наявності достатньо густої сейсмологічної мережі, що визначає актуальність її подальшого розвитку на території України.