Нанотехнологiї в медицинi: роль колоїднохiмiчних процесiв - Ульберг, З.Р.; Грузiна, Т.Г.; Карпов, О.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті запропоновано огляд сучасного стану розвитку напрямів нанонауки, нанотехнологій і процесів, пов’язаних із біотехнологією та медициною. Проаналізовано колоїднохімічні аспекти загальної проблеми модифікування наноразмірних частинок біополімерами та поверхневоактивними речовинами. Розглянуто різні види наноматеріалів і їх використання в медицині. Осмислено проблему загрози, що виникає внаслідок впливу наноматеріалів на здоров’я людей та довкілля.