Область рационального использования различных способов охраны выемочных штреков при отработке пластов высоконагруженными лавами - Рябцев, О.В. (Геотехническая механика, 2009)
Наведено умови використання та основні вимоги до способів охорони виїмкових виробок, що являють із себе штучно зведені з різних матеріалів та різними засобами вздовж контуру виробок конструкції. Запропоновані вираження для визначення навантаження на несучі елементи охоронних конструкцій у вигляді залізобетонних блоків та дерев’яних кострів.