Ідеал релігійного консерватизму в добу Середньовіччя в східній та західній рецепціях: Лі Бо та Іван Вишенський - Ямчук, П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядається філософсько-компаративне співвіднесення різнокультурних духовних начал, поєднаних спорідненим релігійно-консервативним баченням особистості та суспільства, що виявлені в ідейно-смислових візіях провідних митців-мислителів часів українського та китайського розквіту доби Середньовіччя – Івана Вишенського та Лі Бо. Акцентується увага на універсальній іманентній єдності світогляду обох релігійно-консервативних начал у загальноцивілізаційному вимірі.