Раціоналізація адміністративно-територіального устрою Україні як необхідна передумова реформування місцевого самоврядування - Бойко, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Проведено аналіз стану адміністративно територіальної реформи в Україні, виявлено складності та небезпеки, які супроводжують реформу та визначено шляхи їх подолання. Внесено пропозиції щодо вдосконалення концептуальних засад, інституційного забезпечення, практичної реалізації реформи адміністративно територіального устрою.