«Адміністративний процес» та «адміністративна юрисдикція»: співвідношення понять - Довгань, Т.М. (Держава і право, 2010)
Висвітлюється питання співвідношення понять «адміністративний процес» та «адміністративна юрисдикція». Зокрема, розглядається структура адміністративного процесу та юридична природа адміністративної юрисдикції. Висвітлюються думки українських адміністративістів з точки зору широкого та вузького розуміння адміністративного процесу. Дається характеристика змісту адміністративної юрисдикції як одного із важливих та ефективних засобів захисту прав громадян.