Покарання в первісному суспільстві - Овчаренко, Д.А. (Держава і право, 2010)
На противагу традиційним уявленням про покарання у розрізі виключно як державного правового інституту пропонується альтернативна методологія дослідження, як явища, що було властиве людству з самого початку відомої історії його існування.