Становлення та розвиток сучасних концепцій місцевого самоврядування в Україні та країнах-членах ЄС - Бойко, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуто існуючі теорії місцевого самоврядування. Відображена періодизація і зроблено аналіз основних концепцій місцевого самоврядування в зарубіжній та українській науці.