Кримінально-правова характеристика конститутивних ознак поняття «злочинна організація» - Щедров, І.В. (Держава і право, 2010)
Аналізуються проблеми визначення сутності злочинної організації як найбільш небезпечної форми співучасті у злочині шляхом дослідження її конститутивних ознак, встановлених на законодавчому рівні. Доведено, що конститутивними ознаками злочинної організації є ієрархічна структура; спеціальна мета, передбачена ч. 4 ст. 28 Кримінального кодексу України, та стійкість.