Особистісний підхід у кримінально-правовому регулюванні - Мартенко, О.Л. (Держава і право, 2010)
Визначені особливості реалізації особистісного підходу в кримінально-правовому регулюванні та кримінальному судочинстві. Наводяться науково обгрунтовані принципи реалізації особистісного підходу при визначенні форми і виду винної поведінки. Висловлюється думка, що на даний час має місце недостатнє використання психологічних знань в кримінально-правовому регулюванні саме через відсутність досліджень, предметом яких були б психологічні принципи інститутів кримінального права, які лежать в основі правозастосовної діяльності.