Кримінологічна характеристика способів вчинення злочинів у нафтогазовому комплексі України - Ставінський, В.А. (Держава і право, 2010)
На основі кримінологічних даних досліджено основні способи вчинення злочинів у НГК; встановлено фактори, що впливають на криміногенну ситуацію у цій сфері та запропоновано шляхи для вирішення завдання по максимальному зменшенню рівня злочинності у нафтогазовому комплексі України.