Актуальні питання реалізації іпотечних зобов'язань в нотаріальному процесі - Круковес, Н.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена теоретичному дослідженню важливості використання існуючих механізмів превентивної юстиції та дієвості правозахисної функції нотаріату. Доведено, що нотаріус як гарант превентивності правовідносин реалізує свої правозахисні функції не лише на стадії реалізації іпотечних зобовязань, шляхом вчинення виконавчого напису на борговому документі, а і на стадії узгодження та викладення всіх істотних умов договору. Ключові слова: нотаріат; правозахисна функція нотаріату; виконання зобовязань; превентивна юстиція.