Премія миру в контексті гендерної рівності - Іващук, Л.А.; Удовик, В.М. (Вісник НАН України, 2012)
Нобелівська премія миру має вже більш ніж сторічну історію. Але гідні кандидати знаходились далеко не завжди, тож бували роки, коли премію не вручали. Останнім часом проблеми з претендентами немає, навпаки, рік від року кількість заявок з іменами номінантів зростає, і серед них усе більше представниць прекрасної половини людства.