Цей дивний феномен ал-акаліму (Klimata) - Борисова, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Klimata – тема великих філософських і богословських дискусій часів Античності й Середньовіччя цілком невідома сучасній науці. Історіографія теми являє собою предмет особливого й окремого наукового дослідження.