Що заважає практичному втіленню ідеї Екологічної Конституції Землі? - Семенюк, Е.П.; Туниця, Т.Ю. (Вісник НАН України, 2012)
У статті розглянуто основні перешкоди на шляху реалізації ідеї Екологічної Конституції Землі: незацікавленість наймогутніших держав світу, проблеми фінансово-економічного характеру, соціально-психологічні настрої у світовій спільноті, байдужість владно-бюрократичних структур. Запропоновано авторське бачення виходу із ситуації, що склалася.