Ономастичні особливості ранньої поеми Ліни Костенко "Мандрівки серця" - Мельник, М.Р. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Ужиток онімів різниться залежно від етапів творчості Ліни Костенко та жанру і тематики твору. Власні імена стають як виразниками необхідної експресивної тональності, так і художнього задуму. Вимогливий добір онімів та включення їх у належні контексти робить власні назви одним з найважливіших компонентів твору й дійовим художнім засобом.