Обоснование управленческих решений обеспечивающих экономическую устойчивость предприятий - Ячменева, В.М.; Лозыченко, Ю.Г. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Розглянуто понятийний апарат, підході щодо забеспечення економічної стійкості підприємства. Обгрунтовано фактори забеспесення економіфчної стійкості підприємства серед яких є: постійно діючий моніторинг загроз, система резервування, компенсаторні можливості підприємства та прогнозування очикуванних результатів.