Слово про ювіляра - Лавренюк, В. (Волино-Подільські археологічні студії, 2012)
Передрук з видання: Старожитності Верхнього Придністров’я. Ювілейний збірник на честь 60-річчя Юрія Миколайовича Макєєва. – К.: Стилос, 2008. – С.7-10.