Перспективные направления использования природных глин для очистки урбанизированных территорий - Аблаева, Л.А.; Борисовская, Е.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглянуто проблему зниження токсичностi промислових вiдходiв та захвату важких металiв iз забруднених грунтiв за допомогою природних сорбентiв. Дослiджується поглинальна здатнiсть каолiнiт-гiдрослюдистої та бентонiтової глин вiдносно важких металiв. Встановлено можливiсть використання глин для зниження токсичностi вiдходiв та адсорбцiї важких металiв з грунтiв.