Мікрокаталітичний крекінг кумолу: особливості експериментальних результатів та шляхи вдосконалення - Ліхньовский, Р.В.; Яковенко, А.В.; Патриляк, Л.К.; Манза, І.А.; Патриляк, К.І. (нститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Суттєвим обмеженням імпульсного методу крекінгу кумолу є те, що він, не дозволяючи зводити матеріальний баланс досліду, не може служити надійною базою для однозначного ув'язування деяких особливостей експериментальних результатів із природою каталізатора. Зокрема, значний розкид результатів може бути притаманний методові у теперішньому його виконанні. Запропоновано доповнити його стадією контрольованого окиснювального видалення вуглистих відкладень з поверхні каталізатора, що дозволить суттєво підвищити інформативність експерименту завдяки можливості зведення матеріального балансу та кількісної оцінки розподілу продуктів ущільнення.