«Складня» Степана Смаль-Стоцького крізь призму сучасних наукових парадигм - Гуйванюк, Н. (Українська мова, 2010)
У статті викладено наукові засади „Граматики руської мови” Степана Смаль-Стоцького і Федора Ґартнера, відзначено сучасність багатьох наукових поглядів ученого-патріота С. Смаль-Стоцького, його надзвичайно важливу роль у розвої синтаксичної науки і особливо — у витворенні граматичної термінології на національній мовній основі.