Місце простої руської мови у мовній концепції Івана Вишенського - Фаріон, І. (Українська мова, 2010)
У статті досліджено місце простої руської мови у мовній концепції І. Вишенського, центром якої виступає слов’янська (церковнослов’янська) мова. З допомогою слова-концепта простий та ендоетнонімів русь, русин, руський та хороніма Мала Русь проаналізовано мовну та етнонаціональну свідомість полеміста.