Про оптимальне керування інтенсивністю обслуговування в системах з повторними викликами - Лебєдєв, Є.О.; Пономарьов, В.Д. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглядається марківська модель системи з повторними викликами, в якій інтенсивність обслуговування залежить від довжини черги. Метод дослідження спирається на апроксимацію вихідної системи системою з урізаним простором станів. Як застосування розглянуто задачу пошуку оптимального керування інтенсивністю обслуговування в класі порогових стратегій.