Изменчивость биомассы дождевых червей (Lumbricidae) как отклик биоты на различные экологические условия в модельных экспериментах - Кульбачко, Ю.Л.; Пахомов, А.Е.; Дидур, О.А. (Доповіді НАН України, 2011)
В експерименті вивчено вплив різних варіантів субстратів, які використовують у лісовій рекультивації, підстилок із листя деревних порід та зволоження на представників грунтових сапрофагів (Lumbricidae). Встановлено достовірний вплив субстратів, підстилок та зволоження на збільшення біомаси дощових черв'яків.