Українці Башкортостану: основні тенденції етнокультурного розвитку (кінець ХІХ – початок ХХІ століття) - Бабенко, В.; Бабенко, С. (Народна творчість та етнографія, 2010)
У статті висвітлено основні аспекти життя українців Башкортостану: мова, релігія, господарські заняття, домашні промисли, поселення, їжа, сім’я, весілля, похоронний обряд, календарні свята й обряди, тенденції етнокультурного розвитку.