Стилістична багатобарвність старослов’янізмів у різних жанрах художньої літератури - Корнієнко, С.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті С.І. Корнієнко простежено стилістичні функції старослов’янізмів у художній літературі, що визначає їх функціональний статус в українській літературній мові періоду її формування та активного розвитку. Використання старослов’янських лексем у художньому тексті розглянуто як традиційний показник у розмовному мовленні персонажів, у художніх описах селянського побуту у творах різних жанрів на релігійні теми, під час характеристики образів служителів культу.