В. Липинський про бюрократію ("Листи до братів-хліборобів"): до проблеми визначення теоретичного підґрунтя поглядів - Тишкун, Ю. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглянуто формування поглядів В. Липинського на бюрократію під впливом ідей Ж. Сореля, Р. Міхельса, К. Маркса, А. де Токвіля. Стверджено, що основу його поглядів становлять ідеї про бюрократію, запозичені у Ж. Сореля та Р. Міхельса. Підкреслено, що під час розгляду проблеми бюрократії вітчизняний мислитель не звертався до ідей М. Вебера.