Тоталітарні режими: ідеологічне обґрунтування цілей, форм і методів володарювання - Мілова, М.; Дмитрашко, С. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглянуто теоретичні аспекти взаємовпливу ідеології та конкретно-історичних форм володарювання на прикладі фашизму і націонал-соціалізму. Проаналізована сутність праворадикальної ідеології, причини її виникнення, форми впливу та можливі загрози у контексті демократичного розвитку.