Національна безпека України в епоху глобалізації - Пасічний, Р. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2012)
Розглядається сучасний проект Стратегії національної безпеки України “Україна в світі, що змінюється”, розроблений Національним інститутом стратегічних досліджень. Визначаються слабкі місця і невизначеності цієї стратегії. Проаналізовано реальний стан та перспективи впровадження цього проекту.