Символізація явищ природи, відбитих у фразеологізмах давньоверхньонімецького періоду - Школяренко, В.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті відзначається особлива роль символів у процесі формування фразеологічного складу німецької мови протягом VIII–XI століть; визначаються універсальні чинники, загальні для становлення фразеологізмів цього історичного етапу розвитку німецької мови, і специфічні, які залежать від рис німецької мови й особливих умов її існування. Ключові слова: картина світу, символ, усталене словосполучення, давньоверхньонімецький період.