Похибки ємнісного датчика биття вала гідрогенератора, зумовлені неточністю монтажу на машині - Левицький, А.С. (Гідроенергетика України, 2010)
Проведено розрахунок похибок вимірювання ємнісними датчиками радіального биття циліндричних поверхонь валів потужних гідрогенераторів, зумовлених неточністю встановлення датчиків на машині. Отримано аналітичні вирази та побудовано графіки для розрахунків впливу ексцентриситету та перекосу активного електродатчика.