Технологія створення і вирощування плантаційних лісових культур модрини широколускатої в західному регіоні України - Дебренюк, Ю.М. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Наведено характеристику послідовних етапів створення та вирощування плантаційних лісових культур Larix eurolepis Н. у багатих типах лісорослинних умов Західного Лісостепу. Охарактеризовано основні таксаційні показники модрини на різних етапах вирощування ПЛК. Обґрунтовано доцільність ведення господарства на вирощування плантаційних модринових культур на принципах породозміни. Рекомендовано вік головної рубки плантаційних культур.