Інформація в контексті антропосоціогенезу: філософський сенс - Дзьобань, О.П. (Інформація і право, 2011)
Проаналізовано поняття “інформація” з точки зору природничо-наукового й гумнітарного знання. Інформація розглядається з точки зору теорії відображення і як інформаційно-культурний базис життєдіяльності соціуму. Зроблена спроба розмежувати компетенцію природничо-наукових і соціально-політичних дисциплін у дослідженні різних сторін інформаційних систем і процесів.