Теоретичні підходи до визначення соціокультурного комунікаційного простору у парадигмі формування мовної особистості - Махінов, В.М. (Інформація і право, 2011)
Про теоретичне підґрунтя соціокультурного комунікаційного простору у парадигмі освіти, в контексті якої представлена проблема підготовки майбутнього педагога як мовної особистості. Подана характеристика соціокультурного комунікаційного простору. Здійснено аналіз психолого-педагогічних досліджень проблеми соціокультури та її зв’язку із соціокультурною комунікацією.