Магічні прийоми впливу на урожай у період оранки та сівби на Лівобережному Поліссі - Костенко, Л. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У роботі розглядаються народні магічні прийоми, за допомогою яких землероби намагалися вплинути на урожай та захистити його від втрат. Серед них «програмування урожаю», захист його через очищення, застосування апотропеїв.