Курт Закс про українську бандуру - Зінків, І. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
Стаття присвячена вивченню поглядів видатного німецького органолога К. Закса на українську бандуру як гібридний інструмент давньоіранського походження, що розглядається в контексті гібридних хордофонів Євразії І–ХVІ cт. (цитро- та лютнеподібних).