Ефективність комплексних препаратів вітаміну D3 при остеопорозі - Апуховська, Л.І.; Василевська, В.М.; Безусяк, А.І.; Романова, С.О.; Калашніков, А.В.; Калашніков, О.В. (Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008)
В експерименті на щурах лінії Wistar вивчали ефект різних комплексних препаратів вітаміну D3 при дисфункціональному остеопорозі. Встановлено, що препарат з низьким вмістом кальцію є найбільш ефективним у нормалізації мінерального й ліпідного обміну, структури і функції кісткової тканини та епіфізарного хряща. Відсутність побічних ефектів дає можливість застосовувати комплексний D-вітамінний препарат «Кальмівід» при дисфункціональному остеопорозі.