Средства платформы apache hadoop для параллельных и распределенных вычислени - Рухлис, К.А.; Дорошенко, А.Е. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
У зв'язку з широким розповсюдженням Grid-систем для наукових обчислень важливою стає проблема вибору найбільш підходящої платформи для вирішення конкретних завдань. Проблема ускладнюється – тим, що тенденція зростання обсягів даних для обробки має експонентний характер. У роботі розглянута одна з новітніх Grid-платформ, що реалізує сучасні методики керування обчисленнями, ресурсами та балансування навантаженням. Наведено порів-няння основних компонент даної платформи з існуючими аналогами і конкуруючими системами.