Синтез оптимального варіанта інтегрованого рішення з конкурентоспроможності машинобудівної продукції - Паршина, О.А. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2010)
Для вибору оптимального варіанта інтегрованого рішення щодо забезпечення відповідного рівня конкурентоспроможності продукції запропоновано використання морфологічного аналізу та синтезу. Виконано побудову морфологічної множини рішень у вигляді морфологічних таблиць та розроблено метод синтезу оптимального варіанта інтегрованого рішення щодо забезпечення та підвищення конкурентоспроможності машинобудівної продукції.