Про можливості застосування автоматизованої системи «ОЗОН КПТ» в інформаційній технології з оцінки виникнення надзвичайних ситуацій на гідроспорудах - Лисиченко, О.Г.; Ейдельштейн, Л.Я. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Наводиться короткий опис двох нових інформаційних технологій – автоматизованої системи «ОЗОН КПТ» та інформаційної технології з оцінки виникнення надзвичайних ситуацій на гідроспорудах (ІТ-НС/ ГТС). Аналізуються можливості їх об’єднання в єдиний технологічний комплекс, на базі якого планується створити багатофункціональну інструментально-спостережно-розрахункову аналітичну систему з управління техногенно-екологічною безпекою великих гідроенергетичних об’єктів.