Шляхи вирішення проблем Львівського полігону твердих побутових відходів - Зозуля, І.І.; Гайдін, А.М.; Дяків, В.О. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Розроблена концепція рекультивації Львівського полігону ТПВ, яка враховує сьогоднішні реалії, вимоги українського законодавства та передбачає чотири послідовні етапи: 1 - пошук нових ділянок для сучасного об’єкту поводження з ТВП; 2 - впровадження роздільного збору ТПВ, рециклінг вторинної сировини; 3 - розробка проекту терміналу для безпечного зберігання та відвантаження гудронів; 4 - рекультивація звалища з забезпеченням стійкості та екологічної безпеки, включаючи дегазацію та озеленення.