Інфрачервоний моніторинг – дієвий засіб виявлення тепловитрат на об’єктах господарського призначення та житлового фонду - Боженко, В.І.; Казмірчук, Р.В.; Кондратов, П.О.; Шклярський, В.І. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Розглянуті методики знаходження за допомогою тепловізора прихованих місць зволоження даху будівель. Пропонується створення єдиної методики проведення тепловізорних обстежень будівель, на основі відповідних нормативних документів.