Інтенсифікація ресурсного потенціалу системи воєнно-екологічної безпеки - Казмірчук, Р.В.; Ларіонов, В.В. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Розглядається ресурсозберігаюча «супертехнологія» – оптимальне управління ресурсами системи воєнно-екологічної безпеки, що максимізує їх групову продуктивність і цільову ефективність системи в цілому при існуючій технології використання ресурсів.