Джерела та фактори виникнення небезпечної екологічної обстановки в зоні територіальної оборони. Сили та засоби виявлення та оцінки - Казмірчук, Р.В.; Ларіонов, В.В.; Ільченко, В.В. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Розглянуті основні фактори впливу на систему забезпечення національної безпеки, виділені особливості сучасного тероризму, наведений перелік та характеристика хімічно небезпечних об’єктів Львівської області (33 об’єктів). Наведені раекомендіції по створенню системи виявлення та оцінки наслідків радіаційної, хімічної та біологічної обстановки зони територіальної оборони.