Особливості діалекту с. Роїще Чернігівського району в історико-лінгвістичному контексті - Орешко, А. (Сiверянський лiтопис, 2012)
Предметом цього дослідження є діалектні слова, вживані у селі Роїще Чернігівського району. Діалектизми цього регіону відносяться до північної групи говорів.