β-гідроксі-α-Амінокислоти. Асиметричний синтез. Повідомлення І - Кухар, В.П.; Танчук, Ю.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Розглянуто основні напрямки асиметричного синтезу β-гідроксі-α-амінокислот, які є невід'ємними складовими найважливіших природних і синтетичних біологічно активних пептидів, фармацевтичних препаратів або служать вихідними речовинами для їх синтезу.