Калікс[4]аренметиленбісфосфонові кислоти як інгібітори кислих фосфатаз - Міщенко, І.М.; Черенок, С.О.; Музичка, О.В.; Вовк, А.І.; Кальченко, B.І.; Кухар, В.П. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2006)
Досліджено інгібування кислої фосфатази з простати людини і кислої фосфатази з зародків пшениці калікс[4]аренами, функціоналізованими на верхньому ободі макроциклу одним або двома залишками метиленбісфосфонової кислоти. Аналіз кінетичних даних показав, що вплив макроциклічних інгібіторів на активність ферменту значно перевищує дію метиленбісфосфонової кислоти.