Справа Івана Дзюби - Шаповал, Ю. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2011)
У статті автор, використовуючи документи Галузевого державного архіву СБ України, досліджує постать видатного літературознавця, громадського діяча Івана Дзюби у контексті боротьби співробітників органів держбезпеки УРСР з «українським буржуазним націоналізмом».