Назустріч новій Рамковій програмі європейського науково-технічного співробітництва «Горизонт – 2020» - Чернишев, Л.І.; Білан, І.І.; Гороховатська, М.Я.; Кот, О.В. (Вісник НАН України, 2012)
На початку січня 2014 р. починає діяти нова Рамкова програма науково-технічного співробітництва країн-членів ЄС «Горизонт — 2020». Спрощення процедури подачі проектів сприятиме розширенню кола її учасників. Особ ливу увагу в Програмі приділено розв’язанню проблем індустріального лідерства європейських країн, на що буде витрачено близько 80 млрд євро. У статті наведено суми фінансування проектів Програми за окремими пріоритетними напрямами, викладено основні правила для їхніх учасників, проаналізовано перспективи участі українських наукових організацій у програмі «Горизонт — 2020».