Вплив передпосівної обробки насіння ріпака комплексними агрохімічними препаратами на основі кріопротекторів на зимостійкість і врожайність рослин - Дьяконенко, Г.Ю.; Лисак, Ю.С.; Компанієць, А.М. (Проблемы криобиологии, 2009)
Досліджено вплив передпосівної обробки насіння озимого ріпака розчинами кріопротектора ПЕО-1500, препаратів “Юпітер” і “Дорсай” на його морозостійкість, зимостійкість і врожайність. Визначено, що обробка цими препаратами підвищує здатність насіння проростати при зниженій (5–10°С) температурі, а також морозостійкість рослин і вміст розчинних вуглеводів. Встановлена наявність зв’язку між рівнем зимостійкості озимого ріпака і вмістом розчинних вуглеводів.